Idag var jag bjuden på "mammalunch" av Blueberry. Så kul koncept. De hade bjudit in några bloggande mammor med mycket på gång med karriär/liv/barn. Vi skulle prata om hur man lyckas äta hälsosamt själv men också hur man får barnen att äta hälsosamt och inte bara fastna i halv/helfabrikatsfällan. Snygga och bokaktuella Emilia och Ebba. Missa inte deras bok "Säker stil" som kommer i september. Min rese-kompis Ann smuttar på en grön juice. Vi fick massor av tips på hur man väver in mer grönt i vardagen av Blueberrys dietist Charlotte Fredriksson. Bland andra: Starta dagen med en stor tallrik med blandade frukter till hela familjen, alla tar vad dom gillar. Till det kan man variera frukosten med tex chiapudding, yoghurt och granola (se recept), smörgåsar; välj gärna bröd baserat på surdeg och fullkorn och utan tillsatt socker, finns bra i matbutikerna nu och även på bagerierna. Som pålägg kan man variera med färskost, avokado och grönsaker, keso eller smör och ost och några gurkbitar på. Sylt gör du superenkelt själv genom att koka ett pkt frysta hallon med 1 dl vatten och söta efter smak med honung eller färska urkärnade dadlar, mixa och svalna. Det bästa är att dricka färskpressad juice på morgonen eller smoothie. Recept Blueberry's superfruit granola: 100 g nakenhavre/havregryn 100 dinkelpuffar Vill du göra den glutenfri välj quinoapuffar och boveteflingor istället. 50 solrosfrön 1 msk lönnsirap eller flytande honung 2 msk vatten 4 msk superfruit pulver tex nypon, acai, raw kakao, vetegräs eller spirulina 100 g hackade, torkade (osvavlade aprikoser, bruna) eller katrinplommon, (eller torkad mango och ananas). 100 gr torkade äpplen eller gojibär. 1 dl hasselnötter eller annan valfri nöt. Sätt ugnen på 180 grader, rör ihop vatten,sirap/honung och krama in havre, puffar och frön. Låt det blir lite klumpar. sprid ut på en plåt och rosta i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna, lägg granolan i en skål och rör ner ditt superpulver, torkad frukt och nötter, sprid ut ugnen på plåten och låt torka på eftervärme i ugnen några timmar. Förvara torrt och svalt i burk. Andra bra tips var att planera och att alltid ha frukt och grönt hemma, om så i frysen. Kul, inspirerande och mysig tjejlunch! Having a fun lunch with my super mom girlfriends discussing healthy food when you are juggling career/life/kids. xxA Acaibowl med olika tillbehör. Sjukt gott.