En fråga jag får så ofta - hur gör du din gröna juice? Vad har du i? Om man nu inte vill köpa en färdig så är det ju så roligt att göra sin egen! Jag brukar alltid ha några grundgrejer i alla juicer jag gör: - Broccoli, för alla grymma vitaminer - Äpple, för smaken - Ingefära, för dess antiinflammatoriska egenskaper Sen kör jag ner lite vad jag har hemma eller vad jag är sugen på. Just det - att känna efter vad kroppen är sugen på - är ett jättebra tips. Kroppen är en finfin maskin som så väl vet vad den behöver. Lita på vad du är sugen på (om det nu inte råkar vara ett kilo gelegodis, väldigt få mår bra av just det, långsiktigt i alla fall, haha). Ett tag drack jag så mycket broccoli att jag till slut inte stod ut med lukten av den. Då tog jag en broccolipaus och drack mer spenat och grönkål istället. Same shit different name. :-) En "vanlig" juice kan ha följande i sig - ger juice till 2 glas: 1 broccoli/0,5 pkt spenat/0,5 pkt grönkål/1-2 äpple/1 tummeingefära/0,5 gurka. Mums filibabba. Sen kan jag köra lite mer lättsamt - en orange juice: 2 morötter, 1 tumme ingefära, 1 äpple. Perfekt för barn, kanske att ingefäran får uteslutas. Om du är förkyld är det en riktig kick att göra en ingefärsshot: 3 tummar ingefära, 1 citron, 1 klyfta vitlök (om du inte ska träffa någon på ett tag...). En klick honung kan ta udden av den värsta surheten, men oj vilken boost det blir till kroppen! Ibland är jag sugen på en röd juice, då använder jag rödbeta och/eller rödkål. Just rödbeta får jag ont i magen av när jag äter, därför dricker jag den istället. Mindre belastning på systemet... Visste du till exempel att om du färskpressar apelsin så bör du dricka den inom 15 minuter, annars har c-vitaminet oxiderat bort. Lycka till och våga testa lite olika. I princip allt går att köra ner i juicepressen eller råsaftcentrifugen, utom avocado - det funkade inte så bra... Kram Andra juicetips: Rödgrön juice. Fräscha frukostar. A green juice is always a good idea. My favorite is broccoli/apple/ginger/cucumber and spinach. xxA