Ibland är det så sjukt skönt med ett recept där liksom allt är klart, uppmätt och lättförståeligt. I synnerhet för någon som jag som inte är sådär superengagerad i matlagning om det inte är något som ska bakas... Igår kom det här budet hem. Aldrig har det väl passat bättre med ett matbud! Supertidig morgon med Nyhetsmorgon, filminspelning hela dagen och Triwa-eventet på det. Så står det här och väntar. Det är organisationen Reko som vill pusha för att fler ska äta ekologiskt. Bara 0,2% av alla kycklingar som föds upp i Sverige är ekologiskt uppfödda. Hur som helst så tog jag mig an detta recept. Jag hade hoppats att "någon (läs Ced)" skulle ta sig an det, men "någon" kan inte läsa recept på svenska, så det fick bli min tur denna gång. :-) Kycklinggryta à la Paul Svensson featuring Andrea Brodin (gjorde lite ändringar här och där hehe). 1 hel, ekologisk, kyckling 600 gr kantareller 8 dl grädde 4 dl mjölk Sockerärter 2 x scharlottenlök Olivolja Maizena Salt, peppar, soja Jag fräste på kycklingen för sig, kantereller + lök för sig. Sen ner med hela kycklingen, all grädde + hälften av kantarellerna i grytan. In i ugnen ca 1,15h på 185 grader. När kyckligen puttrat färdigt tog jag all sås och hällde över i en kastrull. På med mjölken, maizena, soja, salt och peppar. Smakade av tills det blev perfektion. Serverade med den andra halvan av kantarellerna och sockerärter. Fat och skål från Ellos Home, bambubestick från farmor och farfar, vet att Indiska har liknande. Tror inte ni förstår hur stolt jag var. Matlagning är inte min grej, alldeles för rastlös och dåligt tålamod, men det här blev ju jättegott! :-) KRAM Trying to cook. Not my specialty but here I at least managed to put together a chicken stew... xxA