Ja livet på landet, kan det vara mysigare. När det har stormat ute har jag och Diana gått loss på bakningen inne. Här är två topprecept på morotskaka och kladdkaka vi gjort. Det är mysigt att baka ihop, och ännu mysigare att äta det efteråt. :) Dianas bästa kladdkaka: 100 gram smör // 2,5 dl socker // 2 ägg // 2 dl vetemjöl // 3 msk kakao // 1 tsk vaniljsocker. Vispa ihop allt, smeta ut i en ca 24 cm dia-form som du smörat innan och skjuts in i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Håll koll så den inte blir för gräddad! Morotskaka är något jag alltid velat göra men aldrig riktigt orkat. Det känns som så många moment. Men nu tog jag mig samman och gjorde den här varianten. Så god! 3 ägg // 2,5 dl socker // 4 dl morötter // 1 dl rapsolja // 3 dl vetemjöl // 1 tsk bakpulver // 1 tsk bikarbonat (skippa om du ej har hemma) // 3 tsk kanel // 1 tsk salt // 1 dl någorlunda krossade valnötter. Blanda ihop allt till en fin smet, häll i smörad form och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och häll sedan över frostningen som du gör så här: 1 pkt 200 gram Philadelphiaost blandas med 2 dl florsocker och 1-2 msk citronsaft. Jag lät frostingen stå i kylen en stund innan så att den blev lättare att bre ut. NJUT. Bilderna är från Pinterest. Inte trodde ni väl att jag kunde baka sååååå fint, haha. Ärligt talat hann jag inte fota innan allt var uppätet. :) Carrot cake and Swedish Sticky Cake, can it get any better? xxA