Ja vad ska man göra hela dagarna hemma? Vi har bakat i flera omgångar. Barnen har gjort lite mindre hälsosamma alster och jag Ced har försökt oss hälsosammare varianter. Vissa blev bra, andra inte. Ville dela med mig av ett urgott glutenfritt, laktosfritt, jästfritt bröd som jag gjorde efter ett recept jag hittade online hos viaventri som har otroligt många bra recept och info om både paleo, aip och lchf. Till dessa frallor använde jag: 3 dl Mandelmjöl 5 msk Fiberhusk 2 tsk Bakpulver 1 tsk Himalayasalt 2 tsk Äppelcidervinäger (jag använde vittvinsvinäger och det gick bra) 3 dl Kokhett vatten 3 st Äggvitor Sätt ugnen på 175 grader och blanda ihop alla torra ingredienser. Häll ner det heta vattnet, vinägern och äggvitorna i bunken och vispa med elvisp i ca 30 sekunder, inte längre. Degen blir kladdig/klistrig och nästan som lim. Dela upp degen i så många frallor du vill ha och forma till dem. Jag fick ihop nio stycken. Det är lite kladdigt och mina ogräddade frallor såg inte kloka ut, men i ugnen sedan formar de till sig och blir dubbla storleken! Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. De är färdiga när de låter ihåliga när man knackar på undersidan. OBS! Rör bröden så lite som möjligt under gräddningen, de faller lätt ihop då. De höll sig fint i två dagar i alla fall (sedan var de uppätna) och jag tror att man kan frysa dem också. Testade också en kladdkaka i samma stil från ett annat recept men den kan jag tyvärr inte rekommendera. Måste laborera lite med det receptet först innan ni får det. KRAM