Nu kära vänner ska ni få lite härliga bilder från Valpolicella och Italien! Jag och Sus var alltså där på en pressresa för att lära oss mer om vinhuset Tommasi inför ett event i höst och vi hade världens härligaste sällskap. Bland andra Bettina Bieberstein som skrivit den urspännande boken Korpsystrar och Jenny Norberg som är chefredaktör på Elle Mat & Vin. Vi var totalt en grupp om sju och det är alltid inspirerande att hänga med andra som jobbar med vitt skilda saker. Jag blir så inspirerad! Det var intensiva dygn och hela fredag förmiddag ägnades åt vingården. Så här ser det ut nu, precis innan skörden. Alla dessa lådor fylls med vindruvor, ett lager. Lådorna är utformade för att maximera luft även om de är staplade på varandra, så att inte druvorna kan ruttna utan torka ordentligt. Det här är Pierpaolo, fjärde generationen Tommasi som driver företaget vidare. Så körs lådorna in för torkning. Så läggs de upp på sådana här långa torklådor för att torka länge länge. De bygger en ny shop som kommer att bli jättefin. Så gick vi och tittade på alla ekfat där vinet ligger på jäsning. Den här tunnan är den största och heter "Magnifika". :) Just området Valpolicella är tydligen väldigt gynnsamt för den här typen av druva. Bra jord, en fläkt från Gardasjön och sydvästläge gör att druvorna frodas och det märks! Efter en härlig vinprovning där jag konstaterade att just Amarone är min grej åt vi en magisk lunch i grannbyn Castelrotto. Hej du kära tryffelpasta! I love you. Har lite fler bilder från området jag tänkte visa er men nu måste avkommor utfodras och det ska förhöras inför prov i skolan i morgon. Livet va. <3 KRAM